Czwartek, 22 czerwca 2017
Imieniny: Pauliny, Sabiny, Tomasza

WENECJA * PADWA * ASYŻ * RZYM * WATYKAN * MONTE CASSINO * LORETO

1 DZIEŃ

Wyjazd z Polski wg rozkładu jazdy. Przejazd przez Czechy i Austrię na obiado-kolację i nocleg.

2 DZIEŃ

Po śniadaniu przejazd do WENECJI: przepłynięcie tramwajem wodnym do placyku św. Marka, zwiedzanie z przewodnikiem bazyliki św. Marka, z zewnątrz Mostu Westchnień i Pałacu Dożów, spacer weneckimi uliczkami do mostu Rialto. Czas wolny w Wenecji. Następnie PADWA: bazylika św. Antoniego, plac Prato Delia Valle. Obiado-kolacja i nocleg

3 DZIEŃ

Po śniadaniu przejazd do ASYŻU: zwiedzanie bazyliki Matki Bożej Anielskiej z Porcjunkulą, bazyliki św. Klary, spacer przez średniowieczny Asyż przez Plac Comune do bazyliki św. Franciszka. Zwiedzanie kościoła górnego i dolnego oraz Grobu Świętego z przewodnikiem-franciszkaninem. Obiado-kolacja i nocleg k/ Rzymu.

4 DZIEŃ

Po śniadaniu RZYM i WATYKAN: zwiedzanie bazyliki św. Piotra - największego kościota na świecie. Nawiedzenie grobu św. Jana Pawia II. Następnie: Plac Wenecki, Kapitol, Ołtarz Ojczyzny, Koloseum (z zewnątrz). Zwiedzanie z przewodnikiem bazyliki Santa Maria Maggiore i św. Jana na Lateranie. Wejście po Świętych Schodach. Spacer po barokowym Rzymie, m.in. Plac Navona, Panteon, fontanna di Trevi, Schody Hiszpańskie. Obiado-kolacja i nocleg _

5 DZIEŃ

Po śniadaniu kontynuacja zwiedzania Rzymu Po potudniu przejazd na MONTE CASSINO: cmentarz żołnierzy polskich II Korpusu polegtych podczas bitwy oraz opactwo św. Benedykta. Obiado-kolacja i nocleg k/Asyżu.

6 DZIEŃ

Po śniadaniu LORETO - Sanktuarium Maryjne: bazylika i cmentarz żołnierzy polskich. Przejazd na obiado-kolację i nocleg

k/Tarvisio.    Tu możemy zmienić na opcję jak niżej

Po śniadaniu, wykwaterowanie i przejazd do Werony. Zwiedzanie rozpoczniemy od XIV wiecznego zamku Castelvechio. Zobaczymy Arco dei Gavi - rzymski tuk triumfalny z l w.n.e. i Bramę Borsarich. Przejdziemy na główny plac miasta Piazza

Bra, gdzie odwiedzimy stynny rzymski amfiteatr z l wieku. Będziemy również podziwiać średniowieczne Palazzi Scaligeri i Arche Scaligere. Odwiedzimy również dziedziniec domu Julii, aby zobaczyć najsłynniejszy balkon świata.

7 DZIEŃ

Po śniadaniu powrót do Polski. Przejście graniczne w Boboszowie. Przyjazd wg rozkładu jazdy.

Cena- 1695 zł + 150 zł dla niezrzeszonych w NSZZ”S”

Cena zawiera:
transport autokarem z klimatyzację, barkiem, wc, video.
6 noclegi
6 śniadania
6 obiadokolacje
Opiekę pilota podczas wycieczki