aktualnościzdjęciamultimedialne archiwum
Sobota, 18 08 2018
Imieniny: Bogusława, Bronisława, Ilony
Opublikowano 25-03-2011 18:07
LIST OTWARTY, DO MIESZKAŃCÓW WOJEWÓDZTWA KUJAWSKO – POMORSKIEGO.

LIST OTWARTY, DO MIESZKAŃCÓW WOJEWÓDZTWA KUJAWSKO – POMORSKIEGO.
     Szanowni Klienci Poczty Polskiej, My, pracownicy Poczty Polskiej w trosce o jakość świadczonych usług pocztowych, oraz dostępność do nich wszystkich mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego, zwracamy się do Państwa z apelem o poparcie naszego słusznego protestu. Plany i działania obecnego Zarządu Poczty Polskiej S.A. zmierzają do tego, aby zlikwidować dużą ilość istniejących urzędów pocztowych i zastąpić je „punktami pocztowymi”, na stacjach benzynowych lub w innych punktach handlowych. Również listonosze mogą znacznie rzadziej docierać z pocztą do Waszych mieszkań i domów. To obniżenie jakości świadczonych usług pocztowych boleśnie odczują wszyscy mieszkańcy naszego województwa, a w szczególności mieszkańcy wsi oraz małych miasteczek, w których urzędy pocztowe zostaną zlikwidowane. Planowane zmiany nie spowodują obniżenia opłat za usługi. Będziecie Państwo płacić tyle samo lub drożej za gorszą jakość usług. Ponadto część agentów może zrezygnować z działalności, z uwagi na nieopłacalność. Wówczas jeszcze bardziej wydłuży się droga do placówki pocztowej, choćby po odbiór przesyłki awizowanej. Występujemy w obronie konstytucyjnego Prawa zapewniającego obywatelom nieograniczony dostęp do powszechnych usług pocztowych z zachowaniem poszanowania tajemnicy korespondencji przez operatora narodowego, jakim jest Poczta Polska, która działa już ponad 450 lat. Działania Zarządu Poczty Polskiej S.A. prowadzone od kilku lat bez jakichkolwiek systemowych, rozsądnych, rzetelnych i społecznie uzasadnionych planów doprowadziły Pocztę Polską do zapaści i wewnętrznego rozbicia oraz utraty dobrego wizerunku. Zrealizowanie trzech tur zwolnień grupowych spowodowało, że w urzędach pocztowych znacznie wydłużył się czas oczekiwania klienta. Obecne działania Zarządu PP S.A. spychają naszą firmę po równi pochyłej do całkowitego upadku. Czy wszyscy musimy płacić za nieudolne zarządzanie Pocztą Polską? Prosimy Was, Drodzy mieszkańcy i klienci poprzyjcie nasz słuszny protest i włączcie się do pikiety przed Urzędem Wojewódzkim w Bydgoszczy w dniu 12.04.2011r. Wierzymy, że TYLKO RAZEM możemy obudzić Rząd będący właścicielem Poczty Polskiej by powstrzymał niszczące działania Zarządu Spółki. Wspólna reprezentacja organizacji związkowych Poczty Polskiej S.A działających na terenie województwa kujawsko - pomorskiego