aktualnościzdjęciamultimedialne archiwum
Sobota, 20 października 2018
Imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa
Opublikowano 06-06-2018 18:31
      Ksiądz Paweł Podgórski dyrektor Centrum Edukacji Młodzieży w Górsku, przy aplauzie całego Zarządu Regionu został uhonorowany statuetką "Anioł Solidarności". To wyróżnienie jest przydzielane niezwykle rzadko ale przy nominacji księdza Podgórskiego nie było najmniejszych nawet wątpliwości. To nie tylko szczery, skromny przyjaciel naszego związku, lecz również człowiek oddany sprawie pracy na rzecz społeczeństwa, zwłaszcza zatroskany losami młodzieży, znakomity gospodarz miejsca i strażnik historii kapelana Solidarności - księdza Jerzego Popiełuszki (w "Centrum" funkcjonuje nowoczesne, pomysłowo zaaranżowane muzeum kapelana związku).
     Niejako "w rewanżu" Ksiądz Paweł podarował zebranym kalendarz na 2019 rok oraz najnowszą broszurę "Szlak męczeństwa bł. ks. Jerzego Popiełuszki (na zdjęciu niżej prezentuje ją wiceprzewodniczacy Janusz Dębczyński). Pozycja praktyczna i ciekawa, można ją nabyć w Górsku (kilka km od Torunia).
Text i foto Piotr Grążawski