aktualnościzdjęciamultimedialne archiwum
Czwartek, 16 08 2018
Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
Opublikowano 06-06-2018 18:03
  hosting  Na zaproszenie księdza Pawła Podgórskiego - dyrektora Centrum Edukacji Młodzieży im ks.J.Popiełuszki w Górsku- pierwsze w tej kadencji zebranie Zarządu Regionu odbyło się właśnie w gościnnych murach placówki. Zarząd Regionu dokonał wyboru Prezydium ZR, a także podjął kilka decyzji wewnętrznych oraz uchwałę w sprawie wyasygnowania środków na koszty nowej strony internetowej.
     Przywilej zgłaszania kandydatów do Prezydium przysługuje przewodniczącemu ZR. Po ustaleniu uchwałą liczby członków Prezydium, w tajnym głosowaniu wyłoniono jego skład i tak:
* Janusz Dębczyński - wiceprzewodniczący ZR
* Tomasz Jeziorek - wiceprzewodniczący ZR
* Mariusz Kawczyński - skarbnik ZR
* Piotr Grążawski - sekretarz ZR
     Wszyscy w/w otrzymali wystarczającą liczbę głosów. Następnie przystąpiono do procedowania uchwały o przeznaczeniu środków finansowych na koszty nowej strony. Po krótkiej dyskusji uchwalono je zdecydowana większością. Pozostały czas obrad poświęcono na dyskusję i wnioski w sprawach bieżących, a w tym o sytuacji pracowników w Lasach Państwowych, w gminie Chodecz i innych.
      Po zakończeniu obrad; ich uczestnicy zwiedzili Centrum Edukacji Młodzieży oraz znakomicie zorganizowane Muzeum Księdza Jerzego Popiełuszki (o czym jeszcze napiszemy).
Fot. Część uczestników I sesji Zarządu Regionu i emeryt - Janusz Hejbucki, który przybył na zaproszenie (w ZR był od 1992 roku)
Fot i text - Piotr Grążawski