aktualnościzdjęciaRada Regionalna SIPmultimedialne archiwumwładzeProgram
Czwartek, 19 lipca 2018
Imieniny: Alfreny, Rufina, Wincentego
Opublikowano 07-05-2018 21:02
   hosting  Dziś (7 maj) odbyło się ostatnia w tej kadencji sesja Zarządu Regionu Toruńsko-Włocławskiego. Obrady miały zwykły "roboczy" przebieg; podjęto dwie uchwały o znaczeniu wewnętrznym i omówiono sprawy związane ze zbliżającym się Walnym Zebraniem delegatów.
   Dopiero pod koniec obrad pojawiły się "okolicznościowe momenty". Pierwszy z nich, gdy przewodniczący ZR, na ręce Ludmiły Fastowicz złożył najserdeczniejsze życzenia z okazji jej urodzin (było chóralne 100lat). W drugim Żurawski podziękował wszystkim za zaangażowanie trud, a czasem nawet poświęcenie w pracy dla Regionu. Następnie głos zabrał Zdzisław Kulka (KPTS) dla którego to była ostatnia ale szósta z kolei(!) kadencja w Zarządzie Regionu. Krótko, choć serdecznie podziękował za lata współpracy, deklarując, że nie ma zamiaru rozstawać się z Solidarnością i pozostanie nadal aktywnym związkowcem. W podobnym duchu wypowiedział się Janusz Hejbucki były przewodniczący Solidarności w toruńskiej ELANIE.
   Czy zmian będzie więcej zobaczymy po wynikach wyborów na Walnym Zebraniu Delegatów w Toruniu 28 maja.
Fot u góry - Ludmiła Fastowicz, niżej - Zdzisław Kulka
Text i foto - Piotr Grążawski