aktualnościzdjęciaRada Regionalna SIPmultimedialne archiwumwładzeProgram
Czwartek, 24 maja 2018
Imieniny: Joanny, Zdenka, Zuzanny
Opublikowano 04-03-2018 12:45
     Okres wyborów w związku wkroczył w ostatnią fazę. Jeszcze tylko do końca marca wybieramy władze szczebla podstawowego, a więc kierujących komisjami zakładowymi. Jak dotąd do Regionalnej Komisji Wyborczej nie wpłynął żaden protest ani wniosek dotyczący ewentualnych nieprawidłowości. W kilku dużych komisjach zaszły dość istotne zmiany w składach osobowych i tak np. w Kujawsko-Pomorskim Transporcie Samochodowym (dawny PKS) wybory wygrał Krzysztof Szablewski (poprzednio Z. Kulka), a w Zakładach Sprzętu Motoryzacyjnego POLMO w Brodnicy Dariusz Natański (poprzednio A. Marchlewski).
     Z dużych komisji zakładowych - 14 marca odbędzie zebranie sprawozdawczo-wyborcze Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność’ POiW Okręgu Kujaw Zachodnich  w Inowrocławiu (przewodniczący T. Marcinkowski).
     Nie przeprowadzenie wyborów w terminie stanowi złamanie Statutu NSZZ"S", a ponadto powoduje niemożność uczestniczenia w wyborze władz Regionu.