aktualnościzdjęciamultimedialne archiwum
Sobota, 20 października 2018
Imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa
Opublikowano 27-02-2018 19:20
    W brodnickim szpitalu nastąpiła zmiana przewodniczącego komisji zakładowej; Marię Wilangowską zastąpi Stanisław Kochański, który podczas zebrania w dniu 27 lutego wygrał wybory. Także skład zarządu komisji zakładowej zmieni się w 2/3. Nowy przewodniczący nie jest pracownikiem medycznym, choć dobrze powinien znać problemy tej grupy zawodowej, ponieważ przez całą mijającą kadencję pełnił funkcję zastępcy przewodniczącego kz. Teraz otrzymał mocne, wyraźne poparcie.
    Całemu nowemu zarządowi życzymy sukcesów w pracy związkowej!

Maria Wilangowska (na zdjęciu), która 27 lutego zakończyła pełnienie funkcji przewodniczącej naszej związkowej organizacji w brodnickim szpitalu, to osoba o niezwykłych zasługach dla lokalnych struktur Solidarności. Podczas zebrania wyborczego żartowano, iż to właśnie ona przeprowadziła swoją komisję zakładową "przez morze czerwone", przez najbardziej niebezpieczne zakręty wiecznie reformowanej służby zdrowia. Wypełniała swoją funkcję w każdym drobiazgu; przy tym uparta, dociekliwa i niedbająca o splendory. Wychodzi jeszcze z "Żelaznej Gwardii" działaczy związkowych, co oznacza - ukształtowanych wrażeniem Sierpnia, etosu, bezinteresownej pracy. Jeszcze co najmniej do końca tego roku pozostanie w pracy i oczywiście w związku. Dziękujemy za wszystko, życzymy zdrowia i wszelkiej pomyślności!
W imieniu Prezydium ZR - Piotr Grążawski sekretarz ZR