aktualnościzdjęciamultimedialne archiwum
Środa, 17 października 2018
Imieniny: Antonii, Ignacego, Wiktora
Opublikowano 15-01-2018 20:30
W Kobylnikach pod Kruszwicą odbyło się doroczne spotkanie członków Zarządu Regionu, związkowców Oddziału Inowrocław, samorządowców, polityków, działaczy gospodarczych. Obecni byli m.in. poseł Ewa Kozanecka (PiS), prezydent Inowrocławia Ryszard Brejza, burmistrz Kruszwicy Dariusz Witczak, jeden z największych inowrocławskich przedsiębiorców Tadeusz Chęsy, prezesi, właściciele spółek.
    Zanim to nastąpiło - najpierw przeprowadzono krótkie obrady Zarządu Regionu, podczas których podjęto jedną uchwałę o znaczeniu wewnętrznym, a także podsumowano pierwszy etap akcji wyborczej w związku (idzie dobrze) i oceniono sytuację w zakładach pracy regionu (brak większych konfliktów - rok zaczął się spokojnie).
    W części drugiej, w przyjaznych, rzeczowych rozmowach z zaproszonymi gośmi podsumowano wydarzenia gospodarczo-społeczne minionego roku, a także próbowano określić ramy współpracy na ten rok. Pewną ostrożność w wypowiedziach członków Solidarności wywoływał fakt, że rok bieżący będzie rokiem wyborczym.
Fot u góry - poseł Kozanecka pomiędzy dwoma wiceprzewodniczącymi ZR T. Jeziorkiem i J. Dęmbczyńskim, poniżej - fragment sali obrad
Text i fot Piotr Grążawski