aktualnościzdjęciaRada Regionalna SIPmultimedialne archiwumwładzeOferta wycieczkiProgram WYBORY W ZWIĄZKU
Środa, 13 grudnia 2017
Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
Opublikowano 05-10-2017 21:21
   - W związku z informacjami publikowanymi przez telewizję i radio publiczne o rzekomym porozumieniu NSZZ „Solidarność” z PiS w sprawie ograniczenia handlu tylko w dwie niedziele w miesiącu oświadczam, że żadnego porozumienia w tej sprawie nie ma i nie będzie. W wielu innych sprawach możemy szukać różnych rozwiązań, ale ograniczenia handlu we wszystkie niedziele „Solidarność” nie odpuści. - mówi Przewodniczący KK NSZZ "Solidarność" Piotr Duda.
    - Pomysł wprowadzenia tylko dwóch niedziel, to żaden kompromis. To kompromitacja PiS-u, który w kampanii wyborczej obiecywał oddanie niedzieli pracownikom. Z wyborczych deklaracji trzeba się wywiązywać, tym bardziej, że jeszcze jako partia opozycyjna, PiS złożył projekt poselski zakazu handlu we wszystkie niedziele. Dzisiaj już taki zdecydowany nie jest. - mówi Piotr Duda.