Niedziela, 20 08 2017
Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
Opublikowano 31-07-2017 08:16
    Pomoc prawna członkom związku, sprawozdanie z zakończonego procesu, szkolenia oraz plan działań na najbliższe dni były podstawowymi tematami obrad Prezydium ZR jakie miało miejsce pod koniec ubiegłego tygodnia.
    Postanowiono o udzieleniu pomocy prawnej kilku członkom związku, a to ze względu na ich słuszne roszczenia wobec pracodawców i spór o majątek komisji zakładowej. W tym tygodniu prawdopodobnie uprawomocni się wyrok w sprawie z powództwa dyrektora inowrocławskiego sanatorium "Przy Tężni" przeciwko ZR o rzekome "zniesławienie". Jest on korzystny (potwierdzający nasze argumenty - oddalający powództwo, obciążający kosztami powoda) dla nas, lecz z podaniem szczegółów wstrzymamy się do czasu jego uprawomocnienia.
    Prezydium podjęło też kilka drobnych decyzji administracyjnych oraz postanowiło udzielić zapomogi członkowi związku będącemu w szczególnie trudnej sytuacji. Rozliczono też organizację zawodów wędkarskich i przeznaczono pewną kwotę na szkolenie z zakresu zmian w prawie pracy.
Tekst & foto Piotr Grążawski