aktualnościzdjęciaRada Regionalna SIPmultimedialne archiwumwładzeOferta wycieczkiProgram WYBORY W ZWIĄZKU
Wtorek, 21 listopada 2017
Imieniny: Janusza, Marii, Reginy
Opublikowano 04-07-2017 22:59
      Koncepcja podporządkowania urzędów pracy administracji rządowej nie jest przesądzona. Można wykluczyć, że zmiany nastąpią w 2018 r. – podkreślił sekretarz stanu w MRPiPS Stanisław Szwed w odpowiedzi na poselską interpelację. Do Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej wpłynęła interpelacja poselska, w której Marzena Okła-Drewnowicz (PO) uznała za niepokojący plan przeniesienia powiatowych urzędów pracy do administracji rządowej od 2018 r. W jej ocenie obecny wzrost dynamiki na rynku pracy jest wynikiem działań urzędów pracy. Parlamentarzystka zapytała, w jakich terminach zostanie przeprowadzona reforma i czy zmiany organizacyjne w funkcjonowaniu urzędów nie spowodują niewywiązywania się z udziału w projektach unijnych.
   W odpowiedzi na wystąpienie posłanki sekretarz stanu w MRPiPS Stanisław Szwed podkreślił, że koncepcja podporządkowania urzędów pracy administracji rządowej nie jest przesądzona i wykluczył, że zmiany takie nastąpią już w 2018 r.
Więcej tu - samorzad.pap.pl/depesze/wiadomosci_centralne/175595/Przyszlosc-PUP--MRPiPS-podporzadkowanie-PUP-administracji-rzadowej-nie-jest-przesadzone